2

Wat ben jij voorspelbaar!

“Je gaat ontdekken dat niets in jouw leven toeval is geweest.
Het lag allemaal al besloten in jouw geboortedatum.
Je zult compleet verbaasd staan hoezeer jij voorspelbaar bent…”

Je snapt, deze workshop kon ik niet voorbij laten gaan, tijdens Beleef de Zandbak afgelopen week. Terwijl aan de hand van mijn geboortedatum mijn profiel geschetst werd door Johannes Bloemsma van Nourishing Destiny en ik toch enigszins verbijsterd zat te luisteren, maakte Tina aantekeningen voor me.

Niet alleen zij vond dat het klopte. Ik vond dat ook. Alles klopte. Dus ik ben voorspelbaar. Ik weet niet hoe dat bij jou is, maar voorspelbaarheid klinkt in mijn hoofd toch ook altijd een beetje als saai. Dat merk ik ook vaak aan de leidinggevenden en bestuurders waar ik mee werk. Als ik vraag of hun gedrag voorspelbaar is, of ik benoem dat ze voorspelbaar zijn, krijg ik geen gevleid ‘dank je wel’ als reactie.

Mensen voelen het eigenlijk nooit als een compliment en een waardevolle kwaliteit, voorspelbaar zijn. Ze vertalen het als altijd hetzelfde, niet in voor iets nieuws, behoudend en niet verrassend. Ik geef toe, dat klinkt ook niet heel spannend. Maar is dat erg?

Als ik merk dat iemand twijfelt over of hij of zij over een bepaalde eigenschap beschikt, of wil beschikken, kies ik soms voor de zwart-wit benadering om helderheid te krijgen. In dit geval bijvoorbeeld door het tegenovergestelde te schetsen en te kijken welke reactie dat oproept. Dus in gesprek met een leider: ‘Oke, als je niet voorspelbaar bent, of wilt zijn, dan ben je dus onvoorspelbaar. Wacht even hoor, ff googlen…

2 definities op Encyclo
1. 1) Grillig 2) Niet te voorzien 3) Nukkig 4) Onberekenbaar 5) Wispelturig
2. [Nederlands] mensen weten niet goed wat ze aan je hebben, de ene keer reageer je anders dan de andere keer

Past dit je beter?”

Het zal je niet verrassen dat ‘voorspelbaar zijn’ hierna klinkt als een hemelse eigenschap ;-).
Tuurlijk, het is een beetje flauw. Maar het werkt in heel veel situaties effectief (en efficiënt!) om vanuit een scherp contrast te starten en pas daarna de nuances neer te zetten, in plaats van te starten vanuit die nuances. Probeer het maar eens een keer vandaag!*

Maar terug naar voorspelbaarheid: het is een onmisbare kwaliteit voor leiders. En dus eigenlijk voor iedereen**. Voorspelbaarheid creëert rust en vertrouwen. En dat zijn dan weer twee aspecten die mensen nodig hebben om goed te kunnen functioneren en om te durven leren (lees fouten te maken) en dus door te ontwikkelen. En dat is zo ongeveer een van de belangrijkste doelen die je hebt na te streven als leidinggevende.

Kortom; Wees Voorspelbaar! In wat je zegt, wat je doet en vooral ook in wie je bent. Dat maakt de weg vrij voor de echte mooie verrassingen in het leven.

*Lees hier meer over mijn werkwijze. En hier over wat mensen daarvan vinden. Of stuur een berichtje!

** Ook al heb je een functiebeschrijving waar de termen leider en leiderschap niet in voorkomen, je bent -gelukkig- altijd leider van je eigen leven, carrière en wat al niet meer. Own it!

Comments 2

  1. Hi,

    Lees ‘toevallig’ dit artikel – en vind je extra inzicht over ‘wil je dan liever onverspelbaar zijn?’ een prachtige insteek. Zo had ik het zelf nog niet gezien.

    Groet en dank,

    Johannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *