Spelend leren, durf jij dat nog?

Oud klooster versus festivalterrein. Zware kost versus dikke lol. Een terrein, twee gezichten.

Ik ga de komende dagen ontdekken of en hoe dat werkt tijdens het festival ‘Beleef de Zandbak’. Ik heb zojuist voor mezelf een mooie, nuttige route langs workshops uitgestippeld voor de komende 2 dagen.

Die ga ik vast totaal niet volgen.

Ik ken mezelf, ik kan zomaar op het laatste moment beslissen om toch die andere leuke workshop te gaan doen. Dat hangt er maar helemaal vanaf hoe de dag loopt. Of die eerste workshop echt zo inspirerend is als ze voorspellen en die tweede zo zwaar als ik denk. Of misschien kom ik tussendoor wel iemand tegen met wie ik de rest van de dag koffie wil drinken omdat we elkaar veel te vertellen hebben.

Dat is toch wel een van de fijnste dingen van volwassen zijn (whatever that is); dat je niet meer moet leren maar mag leren. Zelf het onderwerp kiezen en ook nog beslissen op welke manier je het beste en liefste leert.

Dan lijken spelen en leren toch weer ineens hetzelfde te zijn (zoals toen we klein waren, voordat we naar school moesten om te leren leren…).

Van nieuwe dingen leren, spelen, aanklooien, het fout doen en het daarna goed doen word je blij! Hoe klein ook. Gewoon durven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *