"Of het nou gaat om bestuurders, leiders of een groep waarin mensen moeten samenwerken; mensen gaan pas echt iets bijdragen als ze volledig in hun kracht staan.
Ieder mens heeft daarvoor nodig dat hij gezien wordt en zich veilig voelt."

Dat is de kracht van Your Yellow Marker.

Image
Wie ik ben & Wat ik doe

Ik ben Thirza Tamboer, eigenaar van Your Yellow Marker. De rode draad in mijn loopbaan is dat ik mensen help om het beste uit zichzelf te halen. Gezien te worden, het verschil te maken. Na jarenlang zelf als leidinggevende en veranderadviseur te hebben gewerkt, coach en adviseer ik nu bestuurders en leidinggevenden. Ik begeleid mensen, teams en organisaties in hun ontwikkeling en ik ben een veel gevraagd procesbegeleider.

Lees hier de ervaringen van mensen met wie ik heb gewerkt.

Door mijn klanten word ik omschreven als analytisch, doel- en resultaatgericht en sensitief. Mijn onderscheidende waarde zit in hoe ik werk, waarbij ik die genoemde eigenschappen combineer om tot een goed resultaat te komen. Mijn overtuiging daarin is dat vorm altijd inhoud overtreft; aan een hele goede, scherpe analyse heb je niets, als je er vervolgens niets mee kunt, of wilt. Ik ben dus  niet het type ‘harde verandermanager’ maar evenmin het ‘wat vind je er zelf van’ type coach. Ik ben een adviseur met visie en een mening en ik gebruik verschillende coachingsstijlen om jou, je team of je bedrijf te helpen komen waar je wilt zijn.  

“”Zien wat jij doet,  begrijpen waarom jij dat doet en analyseren hoe jij dat doet is de eerste stap. De route die dan volgt is uniek per persoon, per team, per bedrijf. 

Na jarenlang als leidinggevende, veranderkundige, adviseur en coach te hebben gewerkt heb ik natuurlijk een lijst van favoriete inspiratiebronnen, die continu blijft doorgroeien. Hier een aantal theorieën, methodes en inspiratoren die mede vormen wie ik ben, waar ik voor sta en hoe ik werk:

TEAL, Learning by doing, Lean Six Sigma, Theory U, 70-20-10, de Presentie-theorie, Appreciative Inquiry, intervisiemethodieken zoals de roddelmethode, het kleuren model van De Caluwé, The Fifth Discipline van Peter Senge, Tony Robbins, Gabrielle Bernstein, Brene Brown, de golden cirkel van Simon Sinek, Verdraaide Organisaties van Wouter Hart.

Focus

Op doen wat er toe doet, in plaats van wat er moet.

Aandacht

Voor de mensen en dingen die je helpen dat doel te bereiken.

Resultaat

Op de gebieden die voor jou en jouw bedrijf belangrijk zijn. Resultaten zijn de (kleine) stappen die je neemt om je doel te bereiken.

Van resultaatgericht naar een doel toewerken tot jezelf durven zijn, van krachtig leiderschap naar het stimuleren van eigenaarschap bij je medewerkers; ik zie wat nodig is en help je dat te ontwikkelen. 

Ik geloof in mensen en hun kennis en kunde. Op alle niveaus. Je vindt mij zowel aan de bestuurstafel als op de werkvloer omdat dat kenmerkend is voor mijn werkwijze. Mijn ervaringen hebben mij gebracht waar ik nu ben en ik zet ze graag in om jou te helpen komen waar jij wilt zijn.

Persoonlijk kennismaken?

Leuk! Laat je gegevens achter en ik neem contact met je op!