Koest jij!

23 oktober 2018

Vandaag ben ik 42 geworden! Een dag vol lieve felicitaties en ’32 toch?’ grapjes. En familie en kadootjes.
Maar vooral ook een diep ‘wat is het leven goed’ gevoel.

42 jaar! Dat zijn heel veel dagen en dus kansen om het leven nog leuker, fijner en gelukkiger te maken. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een beetje lef.

Om op de foto te gaan met knalrode lipstick.

Om je haar oranje te verven.

Nee te zeggen. Of juist ja.

Buiten de lijntjes te kleuren.

Of nog beter: die kleurplaat weg te gooien en te gaan tekenen wat jij wilt.

Te gaan leven en werken op je eigen voorwaarden. Eerst te kijken wat die dan zijn.

Eetgewoontes om te gooien en spierballen te gaan kweken.

Of juist om wat minder streng voor jezelf te zijn, wat meer rust te nemen.

Dat is het mooie. Jij mag het weten! En je kunt het gaan doen! Als je het lef maar hebt! Hoe mooi is dat; doen waar JIJ blij van wordt. Zijn wie JIJ bent. En te bereiken wat JIJ wilt. Thuis en op je werk.

Durf jij dat? Jezelf zijn en ook te laten zien? Of zijn er nog stemmetjes (van anderen of van jezelf) die vinden dat je je een beetje koest moet houden? Omdat hoe meer je van jezelf laat zien, hoe groter de kans is dat iemand daar iets minder leuk aan vindt? Of omdat ‘doe maar gewoon dan doe je gek genoeg’ ook bij jou in je genen gebakken lijkt te zijn?

Bedenk dan dat ‘koest’ eigenlijk betekent: Wees maar stil. Wees maar klein. Wees maar onderdanig. Maak mijn leven (of werk) maar makkelijker voor mij. Want als jij koest bent, dan is er meer ruimte voor mij. Tja:

“If you don’t build your dream, someone will hire you to build theirs.”

 

Het is nooit te laat. In tegendeel. Ieder jaar dat je ouder wordt krijg je meer lef. Of meer maling aan wat anderen vinden. Dus ga luisteren naar je eigen stem, ga doen waar jij blij van wordt.

Stapje voor stapje. En doe het vooral niet alleen. Ook ik vraag en krijg hulp. Niet alleen bij die andere kleur haar, maar ook bij het leven en werken onder mijn voorwaarden. En bij het gezond en sterk blijven. En bij heel veel anderen dingen. Ik hoefde het alleen maar te vragen.

Wat is het eerste dat bij jou opkomt als je iets mag kiezen wat je leven leuker of gelukkiger maakt?  En wat houdt je tegen?

Jouw keuze. Jouw tempo. Jouw leven. Jouw geluk. Je hoeft alleen maar te beginnen!

 

#persoonlijkleiderschap #zijnwiejebent#doenwatjeblijmaakt #bereikenwatjewilt#youryellowmarker #leiderschap#samenwerking #birthdaygirl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *